Soundblaster ct5803, XP and scratchy sound! Help!

Soundblaster ct5803, XP and scratchy sound! Help!


[ Follow Ups ] [ Post Followups ] [ FAQ ]
[ Back to Messages ]

Posted by Johanna on January 25, 2002 at 04:04:05:

I recently installed windows XP professional at home, and everything is working beautifully, except for the sound...
I have a Soundblaster PCI 128 soundcard (ct5803), and I already istalled the win2000 driver mentioned in this forum that should work with XP. However, I still have the same problem. I can hear the basic sounds, but it is distorted and scratchy and completely useless. If I try to play a song, like an mp3 file, I can't hear anything at all.

I have followed the troubleshooting guide, checking for hardware conflicts, volume level, lowered hardware acceleration to none for DirectX 8.1 and the soundcard/speakers. I have also set audio output to digital.
But the sound is still f*cked!
I'm suspecting that DirectX DirectSound might not be working as it stopped responding altogether on my last installation, but I have just reistalled everything and so far it hasn't given me any problems.

I need some help here, and I REALLY hope there's someone out there who can tell me what to do!!! Please!!


Follow Ups:


Post a Followup

Please note:
  • Messages must be on the topic of this forum!
  • No posting of requests for cracks, codes, serials, or warez!
  • No posting of illegal software or links to such sites!
  • No use of profanity or inappropriate or offensive language!
  • Spamming is not allowed!
  • We track the IP addresses of forum abusers!
  • Abuse of this forum will be reported to your ISP!
Name:
E-Mail (optional):
please note: your e-mail address will be visible in your message.

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL: