Re: NT 4.0 won't install on a 40Gb Quantum Fireball AS40

Re: NT 4.0 won't install on a 40Gb Quantum Fireball AS40


[ Follow Ups ] [ Post Followups ] [ FAQ ]
[ Back to Messages ]

Posted by Tell on February 07, 2002 at 08:55:30:

In Reply to: Re: NT 4.0 won't installon a 40Gb Quantum Fireball AS40 posted by Henry on February 06, 2002 at 10:27:04:


: : I have an ABIT motherboard with the NV revision BIOS. I can see the 40 Gb drive in the BIOS, but I have to use the Dynamic Drive Overlay in order to see the entire drive in Windows 98. I'm trying to dual boot win98 and NT, but so far NT refuses to play.
: : I don't think NT likes the DDO S/W.

: : I have moved and formatted partitions with Partition Magic and tried every combination, but NT just loads the first part with the install disks, then crashes as soon as it reboots and has to access the drive.

: : A simple question ... Can NT be loaded on a drive which has to use Dynamic Drive Overlays to be seen?

:
: : Regards,
:
:
: Which DDO are you using?
: Does the DDO Documentation mention NT4?
: Which NT4 SP are you using?

: I don't understand WHY win98 won't see the full capacity if the BIOS sees it all. I STRONGLY recommend avoiding DDOs if at all possible - use as a last resort only. Note that there are some large HDD support issues that have been fixed by recent win98 patches. Suggest that you find and read Maxtor's Doc 30004 (DDO Q&As) and check microsoft knowledge base for fdisk, format and scandisk updates for large HDDs. I think you are running into OS limits complicated by the dual boot you want to use.

: Good Luck,
: Henry
:


I'm using MaxBlast 1.27S Software from Maxtor
When I disable it the win 98 partition won't boot
When I put it back in it boots fine, but I can't install NT
I just downloaded the Microsoft ATAPI Service Pack 4 IDE Driver. I created my new 2Gb partition in front on my win 98 2Gb partition and set it to a Primary FAT partition. I then rebooted and tested win98 ... it loaded fine ..I then made the new partition active and visible and rebooted with the NT boot disk in. NT then started installing ... when it came to the IDE search, I pressed S and inserted my new Microsoft ATAPI Service Pack 4 IDE Driver... it happily accepted it and went through to selecting the partition. I then asked it to install NT on the new partition and format it as FAT. it did so but when it rebooted there was no OS! So I installed the MAXBLAST DDO software again on that partition. When I rebooted this time, it saw the disk and started to load NT .... then it crashed with a screen full of crap and a message STOP INACCESSABLE BOOT DEVICE....... I give up !!!
Perhaps if I put an old 5Gb drive in and use that to boot both OS's, I can then have my 40Gb drive as a 2nd drive....I wonder if NT (SP5) will see it then? .... Hey ... I could be that lucky ... couldn't I ??


Regards,





Follow Ups:


Post a Followup

Please note:
  • Messages must be on the topic of this forum!
  • No posting of requests for cracks, codes, serials, or warez!
  • No posting of illegal software or links to such sites!
  • No use of profanity or inappropriate or offensive language!
  • Spamming is not allowed!
  • We track the IP addresses of forum abusers!
  • Abuse of this forum will be reported to your ISP!
Name:
E-Mail (optional):
please note: your e-mail address will be visible in your message.

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL: