cannot get a printer to work - possible BIOS problem?

cannot get a printer to work - possible BIOS problem?


[ Follow Ups ] [ Post Followups ] [ FAQ ]
[ Back to Messages ]

Posted by Paula on October 21, 2001 at 22:48:06:

Hello: I have a Venturis FX 5133, 133 Mhz Pentium, 96 Mb RAM, 1 Gb HardDrive, Phoenix BIOS date 08/15/97. I can't get any printer to work on it. My local computer friend is stumped and said "BIO doesn't recognize LPT 1 on boot. Printer will not work re: 1)initialization error and 2) communication problem." Any ideas on how to get a printer to work on this? The printer port is integrated to the motherboard -- so there's no gray ribbons inside linking them. Is it possible the printer port is not soldered in right? Has anyone ever heard of that happening? I have tried different printers, different printer cables, removing the printer port and reinstalling it. I've run out of ideas. Thanks for your help.
PLPanz@yahoo.com


Follow Ups:


Post a Followup

Please note:
  • Messages must be on the topic of this forum!
  • No posting of requests for cracks, codes, serials, or warez!
  • No posting of illegal software or links to such sites!
  • No use of profanity or inappropriate or offensive language!
  • Spamming is not allowed!
  • We track the IP addresses of forum abusers!
  • Abuse of this forum will be reported to your ISP!
Name:
E-Mail (optional):
please note: your e-mail address will be visible in your message.

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL: