Re: 20 GB don't work!

Re: 20 GB don't work!


[ Follow Ups ] [ Post Followups ] [ FAQ ]
[ Back to Messages ]

Posted by Christian on March 21, 2000 at 17:58:19:

In Reply to: 20 GB don't work! posted by Fabian Kleinhans on March 17, 2000 at 05:42:49:

: I've bought a 20,4 GB Maxtor DiamondMax Plus. In my AMI Bios ver. 10.08, date 07/15/95 it is only a 10,2 GB. My motherboard is a FIC VL 601.
: Thanks for any help!

Hallo Fabian

Hier der Link, mit einer neuen Version des AMI Bios für Deine Harddisk:

http://www.fic.com.tw/techsupport/drivers/searchbios2.asp?selectedmodelname=VL-601

Ich gehe davon aus, dass Du den HD-Auto-Detect probiert hast und damit nur auf die 10GB
kommst, oder? Falls ja, hast Du es schon mit der manuellen Erfassung der HD-Parameter
(Cylinder,Head,Sector) im Bios versucht (vermutlich als User type 47 zu definieren)?

Sonst sollte Dir die neue Bios-Version vermutlich weiterhelfen. Ich würde dann auf jeden
Fall den Auto-Detect nochmals probieren. Sonst manuelle Eingabe der HD-Parameter.

Dennoch brauchst Du dann evtl. noch einen Disk-Manager, um die volle Kapazität im Falle
von mehreren Partitions (> 2 GB) nutzen zu können.

Gruss
Christian


Follow Ups:


Post a Followup

Please note:
  • Messages must be on the topic of this forum!
  • No posting of requests for cracks, codes, serials, or warez!
  • No posting of illegal software or links to such sites!
  • No use of profanity or inappropriate or offensive language!
  • Spamming is not allowed!
  • We track the IP addresses of forum abusers!
  • Abuse of this forum will be reported to your ISP!
Name:
E-Mail (optional):
please note: your e-mail address will be visible in your message.

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL: